fbpx

OYUNCULUK ATÖLYESİ

KAYIT FORMU

(Verdiğiniz bilgiler üçüncü kişi ya da kurumlarla paylaşılmaz.)

ÇALIŞMA KOŞULLARI 

(Oyunculuk Atölyesi) 

 

Süreç

1. Atölye 3 aşamadan oluşur. Her aşama 12 hafta sürer. Her hafta 1 oturum gerçekleştirilir. Her oturum, 10 dakikalık 2 molayla birlikte, 3 saat sürer.

2. Çalışmalar, olağanüstü koşullar dışında, her hafta düzenli yapılır.

3. Çalışmalar yüz yüze yapılır. Çalışmalar, zorunlu koşullarda (pandemi nedeniyle kapanma, iklim koşulları, özel günler, tatil vb.), yüz yüze çalışmalar yeniden başlayana kadar, Zoom uygulaması üzerinden online gerçekleştirilir. Bazı özel çalışmalar online gerçekleştirilebilir. Online çalışmalarda özel program uygulanır.

4. Online çalışma sürecinde Zoom katılım bilgileri katılımcıya en geç ilk oturumdan bir gün önce WhatsApp üzerinden gönderilir. Katılımcı bu bilgilerle, çalışmaya 5 dakika kala, uygulamaya giriş yapar. Her oturumda aynı giriş bilgileri kullanılır.

5. Her aşamanın başlangıcında tüm katılımcılara atölyenin detaylı müfredatı verilir. Katılımcı eğitim sürecinin tüm detaylarını daha en başından bilir. Eğitmen katılımcıların gelişimine göre müfredatta ve çalışma programında kısmen değişiklikler yapabilir. 

 

Kayıt, Katılım ve Devamlılık

6. Oyunculuk atölyesine, oyunculuğa ilgi duyan, oyunculuk okullarına hazırlanan ve amatör ya da profesyonel oyunculuk yapmak isteyen herkes, kayıt yaptırarak, katılabilir. Atölyenin eğitim kontenjanını ve bu atölyeye kabul edilecek kişileri eğitim koordinatörü belirler. 

7. Çalışmalar, başlangıç tarihi ilan edilmiş bile olsa, gruba en az 10 kişinin kayıt yaptırmasıyla başlar. Yeterli sayıya ulaşılamadıysa başlamak için bir sonraki hafta beklenir. Kayıt yaptırmış olan katılımcılar bu konuda bilgilendirilir. 

8. Atölye başladıktan sonra kayıt yaptıran katılımcılar için katılamadığı çalışmaların bilgilendirilmesi yapılır, eksik çalışmalarının telafi edilmesi sağlanır.

9. Her katılımcının bir aşamada 2 devamsızlık hakkı vardır. Katılımcıların düzenli katılımı verimi artırmaktadır. Devamsızlık hakkı dolan katılımcı çalışmalara devam edebilir ama katılım belgesi alamaz. 

10. Katılımcının herhangi bir sebeple çalışmaya katılamaması durumunda telafi çalışması yapılmaz. Bu durumda, diğer katılımcılardan, işlenen konuya dair bilgi alarak  ve verilen kaynakları inceleyerek bir sonraki çalışmaya hazır katılmalıdır. 

11. Katılımcının eğitim hakkı kayıt yaptırdığı atölye sürecinde geçerlidir. Bu hak başka bir zamana ertelenemez ya da başka bir seminere / atölyeye vb. aktarılamaz. 

12. Her katılımcı, aşama başlangıcında önerilen, eğitim sürecinde kullanacağı kaynakları ve materyalleri temin eder.

13. Çalışmaları, özel durumlar dışında, ismi geçen eğitmenler yapar. Özel durumlarda (hastalık, seyahat, mesleki zorunluluk vb.) diğer eğitmenler ders yapar ve müfredatı uygular. 

14. Eğitim koordinatörü, eğitim sürecini iyileştirmek için, kalıcı eğitmen değişikliği yapabilir.

15. Eğitim koordinatörü, eğitim sürecini iyileştirmek için, belirli çalışmalara misafir eğitmen davet edebilir.

16. Eğitim koordinatörü, eğitim sürecini iyileştirmek için, geçici ya da kalıcı mekan değişikliği yapabilir.

17. Kayıt gerçekleştiğinde katılımcı atölyenin WhatsApp grubuna eklenir. Dosya ve bilgi paylaşımı bu grup üzerinden gerçekleştirilir. Atölye tamamlandığında WhatsApp grubu kapatılır.

 

Ödeme 

18. Ödemeler TİDA’nın Ticaret Bakanlığı (ETBİS) onaylı, resmi online satış sitesi (www.tidasanat.com.tr) üzerinden, 256 bit SSL koruması ile güvenle yapılır. Kredi kartı bilgilerini kart sahibi dışında kimse göremez. EFT/havale ile ödemelerde ise katılımcılara banka hesap bilgileri iletilir. 

19. 12 haftalık 1 aşama ücretinin tamamı (varsa, indirimli olarak) kredi kartına 12 taksit seçeneğiyle ödenir. Banka kartı, EFT ve havale ile aşama ücretinin tamamı tek seferde ödenir. 

20. Ödemelerin e-faturası ilk oturumun başladığı günden sonraki 2 iş günü içinde e-posta yoluyla kayıt formunda belirtilen e-posta adresine gönderilir. 

21. Katılımcı 12 haftalık aşamaya kayıt yaptırarak kontenjanı tamamlar. Dolayısıyla, aşamayı yarıda bıraksa bile, 12 haftalık aşama ücretinin tamamını ödemekle yükümlüdür. 

22. Aşama başlamadan en geç 1 hafta önceye kadar katılımcı ücret iadesi talep ederse ya da belirlenen tarihten 2 hafta sonraya kadar, koşullar nedeniyle aşama başlayamazsa, TİDA’ya ödenen ücretin tamamı, en geç 2 iş günü içinde katılımcıya iade edilir. 

23. Atölye başladıktan sonra, aşağıdaki durumlarda katılımcıya, talep üzerine, kalan sürecin ücreti iade edilir. Bu 2 madde dışında herhangi bir sebeple ücret iadesi yapılmaz.

23.1. TİDA tarafından, zorunlu nedenlerle, eğitimin yarıda kalması,

23.2. Kalıcı mekan değişikliği durumunda katılımcının devam edememesi.

24. Her aşama için ödenen ücret 12 haftalık eğitim bedelidir. Atölye tamamlandıktan sonra yapılacak her türlü danışmanlık, koçluk, ürün değerlendirme vb. hizmetler ayrıca ücretlendirilir.

 

Uygulama Süreci

25. Ders eğitmeni gerekli durumlarda katılımcıların yapmasını istediği ödevler, okumasını istediği kitap isimleri verir. Ödevlerin yapılıp yapılmadığı ders eğitmeninin +/- işareti koyması ve liste sonunu imzalamasıyla belirtilir. Katılımcının atölyeden iyi bir şekilde faydalanabilmesi için bu ödevleri düzenli yapması ve çalışma sürecini 5 güne yayması tavsiye edilir. 

26. Her aşamada katılımcılar en az 3 sahneleme çalışması yapmalı ve eğitmenlerin vereceği tüm çalışmaları yerine getirmelidir. Süreç içinde eğitim koordinatörü bu sayıyı güncelleyebilir. 

27. Katılımcılar en geç 15 dakika önce sahnede bulunmalı ve ön hazırlıklarını (kıyafet, ışık, müzik vb.) yapmalıdır. Eğitmen çalışmaya en az 15 dakika geç kalan katılımcıyı ilk derse kabul etmeyebilir. 

28. Oyunculuk Atölyesinin her oturumu, molalar dahil, 3 saat sürer. Bu süre müfredatta belirtildiği gibi kullanılır. Sahneleme çalışmalarında süre katılımcılara eşit paylaştırılır. İlgili derste sahneleme yapmayan katılımcının süresi diğer katılımcılara eşit paylaştırılır.

29. Çalışmalar belirtilen sahnede yapılır. Teknik sebeplerle ya da çalışmanın verimi için eğitim koordinatörünün onayıyla, öğrencilere en geç 1 gün önceden bildirilmek üzere, çalışma başka sahnelerde / mekanlarda yapılabilir. 

30. Katılımcılar dersin gerektirdiği kıyafet ve materyallerle derse gelir. Tüm katılımcılar sahneleme çalışmasından önce aynı anda kostümlerini giyerler ve aynı anda ısınma çalışması yaparlar. 

31. Mola sürelerine uyulmalıdır. Bütün öğrenciler çalışma başladığında sahnede bulunmalıdır. 

32. Her katılımcı çalışmadan en geç 1 gün önce sahneleyeceği çalışmayı eğitmenlere bildirmelidir. 

33. Katılımcılar, eğitmen sahneleme için çalışma (tirat, hikaye, şiir, performans vb.) verdiyse o hafta mutlaka sahneleme çalışması yapmalıdır. İlgili çalışma bir sonraki haftaya bırakılamaz.

34. Oyunculuk dersinde tirat ve diyalog çalışmaları notla değerlendirilir. Bir çalışma birinci hafta vize, ikinci hafta final olarak sahnelenir. Vizenin %40’ıyla, finalin %60’ının ortalaması alınır. Geçme notu ilk aşamada 50, ikinci ve üçüncü aşamada 60’tır. Vizede karşılıklı çalışma yapılır ve finalde daha iyi sahnelemeniz sağlanır. Eğitmen yeterli görürse vize notu geçme notu kabul edilir ve katılımcıdan bir sonraki çalışmada yeni bir tirat sahnelemesini ister. 

35. Oyunculuk dışındaki diğer derslerde eğitmenin not ve değerlendirme sistemi esastır.

36. Eğitim alanı sahnedir. Sahne dışındaki alanlar sahne sahiplerinin belirlediği kurallara göre kullanılır. 

37. Üçüncü aşamada oyun sahneleme sürecine girilebilir. 

38. Oyun sahneleme sürecinde katılımcılardan kaynaklanan sürekli aksamalar olursa eğitim koordinatörü oyunun sahnelenme sürecini erteler ya da sonlandırır. 

39. Oyun sahneleme süreci disiplin ve düzen gerektirir. Önemli bir doğa olayı ya da hayati bir durum olmadığı sürece devamsızlık yapılmaz. Oyun provalarının düzeninden her katılımcı sorumludur. 

 

Katılım Belgesi 

40. Katılımcının eğitim süresini, aldığı dersleri ve eğitmen isimlerini içeren imzalı ve mühürlü belgedir. 

41. Oyunculuk Atölyesi çalışma koşullarını yerine getiren;

41.1. Devamsızlık sınırını aşmamış, 

41.2. Tüm ödevlerini yerine getirmiş, 

41.3. Ücretlerini zamanında ve eksiksiz ödemiş, 

41.4. Her aşamada en az 3 sahneleme çalışması yapıp eğitmenlerin verdiği tüm ödevleri eksiksiz yapmış, bu çalışmalarından yeterli notu almış (üçüncü aşamada, yapılmışsa, bitirme oyununda yer almış) olan katılımcılar katılım belgesi almaya hak kazanır.
 

Sorumluluklar 

42. Çalışma ortamında pandemi koşullarının gerektirdiği şekilde; sosyal mesafe, hijyen ve maske kuralına uyarak çalışma gerçekleştirilir. Pandemiye dair yayımlanan genelgelerdeki kurallar esastır.

43. Çalışmaların videosu, eğitmenin çalışma notları ve katılımcıların fotoğrafları izin alınmadan kamuoyuna açık alanlarda paylaşılamaz. 

44. Eğitimde kullanılan müfredat başka kurumlarda/çalışmalarda kullanılamaz. 

45. Katılımcının verdiği kimlik ve iletişim bilgileri üçüncü kişi ya da kurumlarla paylaşılmaz. İletişim bilgileri TİDA ve katılımcı arasındaki iletişimi sağlamak için kullanılır.

46. Çalışma koşulları her dönem güncellenir. Katılımcı kayıt yaptırdığı dönemin çalışma koşullarından sorumludur. Kayıt sonrasında çalışma koşulları katılımcıya e-posta yoluyla gönderilir. 

47. Her aşamada bu çalışma koşulları geçerlidir.

48. TİDA, çalışma sürecinde ve çalışma koşullarında değişiklik yapma hakkını saklı tutar.

49. Çalışma koşulları 49 maddeden oluşur. Bu koşullar TİDA ve katılımcı arasındaki ilişkiyi belirler. Katılımcı kayıt formunu doldurarak bu çalışma koşulların tamamını okuduğunu ve içindeki tüm maddeleri kabul ettiğini kabul, beyan ve taahhüt eder.

Hızlı İletişim
Merhaba. Size nasıl yardımcı olabiliriz?